اسید سولفوریک

در این نوشته شما می خوانید:

اسید سولفوریک برای نخستین بار توسط زکریای رازی کشف شد. او با تقطیر کانی های سولفات آهن (معروف به زاج سبز) (آهن سولفات هفت آبه به فرمول FESO4. 7H2O) و مس 2سولفات این اسید را بدست آورد.
این ماده دارای مولکول های دارای گشتاور قطبی است که میتوانند با یکدیگر پیوند هیدروژنی برقرار کنند. پس سولفوریک اسید مایعی است با نقطه جوش بالا و همچنین یک مایع ویسکوز (دارای گرانروی زیاد) محسوب میشود. همین شرایط مولکولی باعث میشوند که سولفوریک اسید به خوبی در آب حل شود و محلول های اسیدی مختلف تولید کند.
اسید سولفوریک یک ماده شیمیایی اولیه بسیار مهم است و در واقع، تولید اسید سولفوریک یک کشور، شاخص خوبی برای قدرت صنعتی آن است.
تولید جهانی در سال ۲۰۰۴ حدود ۱۸۰ میلیون تُن بود، با توزیع جغرافیایی زیر: آسیا ۳۵٪، آمریکای شمالی (از جمله مکزیک) ۲۴٪، آفریقا ۱۱٪، اروپا غربی ۱۰٪، اروپای شرقی و روسیه۱۰٪، استرالیا و اقیانوسیه7%، آمریکای جنوبی 7%.
بیشتر این مقدار (یعنی حدود ۶۰٪) برای تولید کودها، به ویژه سوپرفسفات‌ها، امونیوم فسفات و سولفات های آمونیم مصرف می‌شود. حدود ۲۰٪ از اسید سولفوریک تولید شده در جهان در صنایع شیمیایی برای تولید مواد شوینده، رزین‌ های مصنوعی، مواد رنگی، دارویی، کاتالیزورهای نفتی، حشره‌کشها و ضدیخ و همچنین در فرایندهای مختلفی مانند اسیدی سازی چاه‌های نفت، کاهش آلومینیوم، ساخت کاغذ روغنی، و تصفیه آب استفاده می‌شود. حدود ۶٪ از موارد استفاده مربوط به رنگدانه ها است و شامل رنگ، مینا، جوهر چاپ، پارچه و کاغذ روکش شده‌است و بقیه در بسیاری از کاربردها مانند تولید مواد منفجره، سلفون، منسوجات استات و ویسکوز، روان‌کننده‌ها، فلزات غیر-آهنی، و باتری‌ها. اندازه بازار جهانی اسید سولفوریک در سال ۲۰۱۶ برابر ۱۰٫۱۰ میلیارد دلار ارزیابی شده‌است.

بیشتر بخوانید:   همه چیز راجع به انفجار نیترات پتاسیم

 

اسید سولفوریک یک اسید معدنی است که از عناصر گوگرد، اکسیژن و هیدروژن تشکیل می‌شود و فرمول شیمیایی آن H2SO4 است. این ماده یک مایع بی‌رنگ، بدون بو و با گرانروی بالا است که در آب حل می‌شود و واکنش ترکیب شدن آن با آب بسیار گرمازا است.

اسید سولفوریک دارای خواص فیزیکی و شیمیایی قوی است که در صنایع شیمیایی، صنعت ساخت کودهای شیمیایی، فرآیندهای تصفیه آب، سنتز شيميايي و پالایشگاه نفت به عنوان چالش‌برانگيز است.

اسید سولفوريك همچنین دارای خطرات زيادي نسبت به سلامت جسماني و عقلاني است. اگر به صورت نادرست يا نامناسب با این اسید در تعامل باشد، ممكن است باعث كسر كلسترول هسته‌ای، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يكپارچه، كپسول يك پروتون رودخانه‌ای و حتى مرگ شود.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب پیشنهادی

قیمت خرید ایزوبوتانول

ایزوبوتانول: حلالی با کاربردهای گسترده ایزوبوتانول، که با نام‌های متیلپروپانول یا ایزوبوتیل الکل نیز شناخته می‌شود، یک ترکیب آلی با فرمول شیمیایی C4H10O است. این

ادامه مطلب »

قیمت سود پرک | خرید سود پرک

سود پرک، که با نام‌های سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم نیز شناخته می‌شود، یکی از مواد شیمیایی پرکاربرد در صنایع مختلف است. این ماده به دلیل خواص قلیایی قوی و واکنش‌پذیری بالا، در فرآیندهای متعددی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ادامه مطلب »

سم کشاورزی چیست

سموم کشاورزی می‌توانند بر اساس ترکیبات شیمیایی یا روش تولید آن‌ها طبقه‌بندی شوند، مانند سموم ارگانوفسفره که بیشتر به عنوان حشره‌کش‌ها استفاده می‌شوند. استفاده از سموم کشاورزی باید با دقت و مسئولیت‌پذیری انجام شود تا از آسیب به محیط زیست و سلامت انسان‌ها جلوگیری شود.

ادامه مطلب »

کود گیاهی و انواع آن

انتخاب روش مناسب برای افزودن کود زیستی به خاک باید با توجه به نوع گیاه، شرایط خاک و اهداف کشاورزی صورت گیرد. همچنین، مشورت با کارشناسان کشاورزی می‌تواند در انتخاب بهترین روش کمک‌کننده باشد.

ادامه مطلب »